Projecten

Home > Projecten > Stationsplein

Stationsplein

Wij werden benaderd door Combinatie Infra Forumpark. Deze samenwerking tussen Heijmans en Bam Wegen te Apeldoorn was verantwoordelijk voor de herinrichting van het stationsplein te Apeldoorn.

De ontwerper wilde een bestrating met een natuurlijke zandkleurige uitstraling. Daarnaast moest een fietsstrook in afwijkende kleur worden opgenomen in de bestrating.

De hoofdbestrating bestaat uit ca. 6500 m2 geelgrijze Portugees Graniet keitjes van het formaat 7/9cm. Deze keitjes zijn in een rijenpatroon verwerkt in vakken van cortenstaal. De voegvulling is een cemementgebonden voeg, type V 1/10 van fabrikant NDE GmbH.

Het plein bestaat uit een starre constructie waarbij de bomen in ondergrondse bunkers wortelen. De natuursteen bestrating moet visueel doorlopen tot aan de bomen. Hiervoor zijn gietijzeren deksels ontworpen in de vorm van uitneembare elementen waarbij wij de granietkeitjes hebben verzaagd tot dunne "plakjes" van ca. 15mm. Deze natuursteen werd vervolgens verlijmd op de deksels. Het eindresultaat spreekt voor zich.

De fietsstrook welke beide zijden van het station verbindt via een tunnel is uitgevoerd in tegels van gevlamde rode graniet.


Over B&S | Algemene voorwaarden | Sitemap | Ontwikkeld door Ontwikkeld door de Bie productions - Rijsbergen